Crime Scene

Euroopan maineikkaimpiin nettikasinopelien – ja etenkin slottipelien – valmistajiin kuuluva ruotsalainen Net Entertainment (NetEnt) on tunnettu korkealaatuisista grafiikoistaan ja anteliaista palautusprosenteistaan (RTP). Vuonna 2012 julkaistu Crime Scene -videoslotti ei ole yksityiskohtaisilla grafiikoillaan ja 96,7 % RTP:llään poikkeus NetEntin tuotannossa.

Crime Scene -slotin teema on jotain, mihin emme ole ennen törmänneet, sillä peli keskittyy rikospaikkatutkintaan ja tuo mieleen lukuisat aiheen ympärille rakennetut tv-sarjat. Crime Scene antaa kolikkopelien pelaajille mahdollisuuden osallistua jännittävään rikospaikkatutkintaan ja selvittämään rikoksia erilaisia johtolankoja yhdistelemällä. Pelin mielenkiintoinen ulkoasu ja teemaan sopiva musiikki yhdistettynä NetEntille varsin perinteiseen slottipelikaavaan takaavat jännittävän pelikokemuksen, jossa tutkitaan sekä fyysistä rikospaikkaa että mapitettua digitaalista todistusaineistoa. 

Crime Scene koostuu tavalliseen tapaan viidestä kelasta ja kolmesta rivistä. Sen keloilla pyörivät symbolit ovat erilaisia rikospaikasta löytyneitä johtolankoja: verinen kengänjälki, loisteputkivalo, salkku, suojalasit, ase sekä sitten hieman huonommin maksavat pelikorttisymbolit 10, J, Q, K ja A. Pelissä on lisäksi ”Sticky Wild” (kultainen poliisin virkamerkki) sekä bonussymboli (sormenjäljet).  

Kelojen taustalla on itse rikospaikka, joka on keltaisella varoitusnauhalla eristetty. Sinulla on kuitenkin lupa astua nauhan sisäpuolelle ja lähteä tutkimaan tapahtunutta rikosta. Keloilla pyörivien johtolankojen lisäksi pääset toisinaan tutkimaan digitaalista todistusaineistoa availemalla tietokoneelta löytyviä kansioita ja nappaamalla niiden sisältämät palkinnot itsellesi. Tämän jälkeen sinulla on aiempaa paremmat eväät jatkaa tapauksen tutkimista. 

Panokset ja voittolinjat  

Kuten NetEntin slottipeleissä yleensä, myös Crime Scene -kolikkopelissä on automaattisesti kaikki voittolinjat aktiivisina jokaisella kierroksella, eikä pelaaja pääse siis itse vaikuttamaan niiden määrään. Näin ollen jokaisella kierroksella on 15 eri keinoa saada muodostettua voittoyhdistelmiä. Pelin panostusmahdollisuudet ovat mukavan laajat, minkä ansiosta peli sopii monen eri budjetin pelaajalle: mukaan pääsee niinkin pienellä summalla kuin 15 sentillä per kierros.  

Halutessaan pelaajan on kuitenkin mahdollista panostaa jopa 150 euroon asti. Panosmäärää pääsee muokkaamaan kelojen alapuolella olevasta paneelista nappuloilla “Level”, joka asettaa panostason, sekä “Coin Value”, joka määrittelee yhden pelikolikon euromääräisen arvon. Panostason voi valita väliltä 1 – 10 ja kolikon arvon väliltä 0,01 € – 1 €. 

Ulkoasu ja teema  

Kuten mainittu, Crime Scene -videoslotin grafiikat ovat jälleen kerran huippuluokkaa. Kelojen taustalla on jonkinlainen varasto – oletettavasti rikospaikka – ja keloilla pyörivät lukuisat eri todisteet. Kelojen yläpuolella näkyvän pelin nimen taustalla on poliisin asettamaa keltamustaa varoitusnauhaa, joka rullautuu ruudulle myös ison Big Win -tekstin kanssa silloin, kun pelaaja onnistuu saamaan erityisen voitokkaan yhdistelmän.  

Alapaneeli, josta peliasetusten säätämiseen tarkoitetut nappulat löytyvät, on metallinen. Taustalla kuuluu jännittävää musiikkia sekä radiopuhelimen kahinaa ja ihmisten ääniä. Crime Scene -slotin ulkoasu ja äänimaailma yhdessä luovat jännittävän ja kiehtovan kokemuksen, joka ei ole kaukana niistä kaikista suosituista tv-sarjoista, joissa seurataan rikospoliisin ja etsivien toimintaa erilaisten rikosten selvittämiseksi. 

Bonustoiminnot  

Crime Scene -pelin bonusominaisuudet ovat sen Sticky Wild sekä bonuspeli. Pelin Sticky Wildin tunnistaa poliisin kultaisesta virkamerkistä, jossa näkyvä numero kertoo, kuinka monen kierroksen ajan kyseinen wild pysyy keloilla. Tämä numero voi olla mitä vain välillä 1 – 5. Tämän lisäksi mahdolliset voitot, joita Sticky Wild auttaa muodostamaan, ovat aina 3-kertaisia. Crime Scenen bonussymbolit tunnistaa helposti sormenjäljistä ja Bonus-tekstistä.  

Kolme bonussymbolia keloilla aktivoi bonuspelin, jossa pelaaja pääsee valitsemaan 30 mapista omansa. Kaikki mapit sisältävät jonkinlaisen yllätyksen: joko kolikkovoittoja, sormenjälkiä (jotka käytännössä myös johtavat kolikkovoittoihin), lisäyrityksiä tai sitten X-merkkejä, jotka pistävät stopin bonuspelille. Lisäyrityksiä on mahdollista käyttää, jos osuu X-merkkiin. 

Hyvät puolet  

Crime Scene on jännittävä ja pelattavuudeltaan mielenkiintoinen. Sticky Wildit tuovat varsin huikeat voittomahdollisuudet, mistä kertoo muun muassa se, että pelissä voi voittaa panokseensa nähden jopa 1500-kertaisen potin. Myös Crime Scene -slotin bonuspeli ansaitsee kiitosta. Toisaalta se on varsin tavallinen Pick & Win -tyylinen ratkaisu, jossa valitaan summan mutikassa erilaisia palkintoja, mutta Crime Scenessä tämä on viety hieman normaalia pidemmälle muun muassa mappien sisältämien sormenjälkien ja lisäyritysten muodossa.  

Pelin taustaäänet ovat varsin neutraalit, eivätkä aiheuta sen kummempaa kyllästymistä tai ärsyyntymistä, joten Crime Sceneä voi helposti pelata pidempäänkin. Kiitosta ansaitsee lisäksi pelin hyvin matala minimipanos, joka antaa laihemmankin lompakon omaavalle pelaajalle mahdollisuuden osallistua. 

Huonot puolet  

Kuten jokainen slottipeli, joka ei sisällä minkäänlaisia ilmaiskierroksia tai mahdollisuuksia voittaa ilmaiskierroksia, myös Crime Scene ansaitsee hieman nuhteluita tältä saralta. Ilmaiskierroksilla on helppo tehdä pelaajat onnellisiksi, sillä ne sekä pitkittävät pelikokemusta että antavat mahdollisuuden useampiin voittoihin. Toisaalta Crime Scene -slotin sisältämät wildit tasapainottavat hieman ilmaiskierrosten puuttumista.  

Slotin äänimaailma ansaitseekin kiitosta edellisessä kappaleessa, mutta yksi häiritsevä asia on otettava esiin: aina voittolinjan muodostuessa kuuluviin pärähtää hetkeksi rock-henkiset sähkökitarariffit, ja niiden ei voi edes hyvällä tahdolla sanoa millään lailla sopivan pelin henkeen. Jokainen kitarariffi hieman harmillisesti heittää pelaajan hetkeksi pois Crime Scene -slotin tiheästä tunnelmasta ja tämä on pelin häiritsevin piirre. 

Yhteenveto  

Crime Scene sopii kenelle tahansa rikostutkinnasta, rikossarjoista tai trillereistä pitäville. Se myös sopii hyvin hieman aikuisempaan makuun, sillä peli ei ole millään lailla riehakas tai ylitseampuva kuten moni muu slotti saattaa olla. Kuten pelin mukava takaisinmaksuprosentti kertoo, kolmen bonussymbolin saamista ei ole tehty mitenkään mahdottomaksi, joten pelaaja pääsee varmasti valitsemaan mapeista parhaat palkinnot itselleen.  

Myös Sticky Wildit pysähtyvät vähän väliä keloille tuomaan parempia voittomahdollisuuksia. Jos olet tämän kaltaisesta teemasta kiinnostunut, tai jos muuten vain korkea takaisinmaksuprosentti, jännittävä bonuspeli tai mikä tahansa muu Crime Scene -pelin sisältämä ominaisuus herätti mielenkiintosi, etsi käsiisi pelin ilmainen demo-versio ja testaa sitä ennen rahapanoksen asettamista!